TMVFL FEDERASYON BAŞKANI MUŞ´A GELDİ

 

Bir takım ziyaretlerde bulunmak için ilimize gelen ve Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu Dursun Emre, Doğu Anadolu Bölgesi Koordinatörü Tuncay Mergen tarafından karşılanan Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi Federasyon Başkanı Kenan Gürsu, Yönetim Kurulu Üyesi ve Milli Takım Sorumlusu Alpay Özer,  ilk olarak bir toplantı düzenlediler. Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu Dursun Emre, Doğu Anadolu Bölgesi Koordinatörü Tuncay Mergen tarafından karşılanan Başkan Gürsu ve Özer, bir toplantı düzenlediler.

Yapılan toplantı ile ilgili bilgiler veren Başkan Gürsu şunları aktardı: “Toplantıda arkadaşlara bu senenin değişikliklerini, önümüzdeki sezonun projelerini anlattık. Dursun Emre ile yeni sezonun sözleşmesini yaptık. Bu ligin her sene farklı olduğunu beyan ettik. Bu lige katkı, sponsor gelecekse takımlarımızın dik ve ciddi duruşu sayesinde gelecek. Sadece bizim çalışmalarımızla olmuyor. Bu takımlar olmasa bu lig olmaz. Hepimiz tekne içinde bir hamuruz ve güzel bir ekmek çıkarmak istiyoruz” dedi.

“Kuruluş Sürecinde Federasyonumuzdan Baya Bir Destek Aldık”

Açıklamanın devamında 2014´ün Şubat´ında 18 takım olduklarını vurgulayan Başkan Gürsu, 2015-2016 sezonunda 49 takım olduklarını söyledi. Gürsu konuşmasında şunları söyledi:  “Antalya´da senede 3-4 tane turnuva düzenleniyor. Bu turnuvada insanların futbolla ilgilendiğini, her yaştan insanın katıldığını gördük. Oradaki turnuvalara katılıp gördükten sonra bir lig olsa nasıl olur diye düşündüm. Bu turnuva yapanları aradım. Daha sonra Eylül 2014´te arkadaşları çağırdım ve böyle bir şey yapmak istediğimi söyledim. Bu arada ben bayağı bir çalıştım ve görüşmeler yaptım. Herkes tamam deyince bundan güç aldım ve bu işin resmiyetine tescil markasıyla başladı. Daha sonra derneği ve federasyonu kurduk. 2014´ün Şubat´ında 18 takım yaptık. Ege´den, Marmara 1 ve 2 olmak üzere 18 takımla lig usulü başladık. 2014´ün Mayıs´ında 7 takımlı şampiyona yaptık. Bu şampiyonada eksiklerimizi gördük ve acemiliğimizi attık. 2015-2016 sezonunda 49 takım olduk. Bu arada tüm bölgelere bölge sorumluları atadık. Türkiye ligi olduğu için her bölgemizden insanları bu işin içine soktuk. Emek isteyen bir iş gerçekten. Federasyonumuzdan baya bir destek aldık. Basın da baya bir ilgi alaka gösterdi. Tabi bizim mali sorunlarımız da oldu. Her bölgeye konferanslara geldik” diye konuştu.

“Türkiye´de 20 Bin Tane Antrenör Var”

Kitlelere basın yolu ile ulaşmaya çalıştıklarını belirten Başkan Gürsu, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bu işin bir kere sektör olması lazım. Çünkü en büyük şey maliyet ve bizde sponsor anlaşmaları yapıyoruz. Kitlelere basın yoluyla ulaşmaya çalışıyoruz. Bu sosyal bir proje. En büyük değeri kültürlerin birleşmesi. Şampiyonada olsun gittiğimiz bölgelerde olsun herkes birbiriyle o kadar güzel kaynaşıyor ki arkadaşlarımız bunları yaşadılar. 3 arkadaşımız Karadeniz´de konferansta. 15 gün önce Güney Doğu´daydık. Şimdi de Doğu Anadolu´dayız. Bunu daha da güzelleştirip bir lig haline getirip insanlara ekmek sunmak istiyoruz. Mesela Türkiye´de 20 bin tane antrenör var. Aşama kaydedeceğimiz daha çok yol var aslında. Bu sadece bizim katkılarımızla olmuyor. Bu ligin içinde olan her takımın katkısı var. Bizim şu andaki müsabaka talimatlarımız kabarık bir liste. Kaleci lisansları ayrı futbolcu lisansları ayrı. Buradaki amacımız maddi manevi boyutundan kaçmadan iyi bir seviyeye getirmek ve albeni kazandırmak. Bizim bir de Türkiye karmamız var. Her bölgeden hocalarımız en iyi oyuncuları seçiyor. Kamp düzenimiz oluyor. İleriki projelerimizden biri bunu uluslar arası düzeye çıkarmak” ifadelerine yer verdi.

“Şimdiki Gençlerin İlerideki Bir Ligi Bu”

Valiye, Belediye Başkanına, İş Adamlarına bu işin iyi anlatılması gerektiğini vurgulayan Gürsu, Doğu ve Güney Doğunun kendileri için ayrı bir heyecan olduğunu söyledi. Bu lig´de oynamak için çok kişinin sigarayı bıraktığını belirtti. Başkan Gürsu şunları aktardı: “Muş´un sosyal proje olarak çok büyük katkısı var. Şampiyonaya geldiklerinde insanlarda müthiş bir ilgi ve heyecan oluştu. Doğu ve Güneydoğu bizim için ayrı bir heyecan ve onur gerçekten. Önemli olan bu projeyi iyi anlatabilmek. Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, iş adamlarımıza bu işi düzgün anlatmak gerekiyor. İnsanlara anlatmak gerekiyor. Şimdiki gençlerin ilerideki bir ligi bu. Bu lig için sigarayı, alkolü bırakanlar oldu. Kötü alışkanlığa bulaşmadan, spor yaparak 60 yaşına kadar futbol oynuyorsun. Bundan daha güzel ne olabilir. Sahanın içine girince ruh değişiyor. Kazanmak için her şeyi yapıyoruz. Bu çok güzel bir şey ve gençlere güzel örnek oluyoruz. İnsanlar aileleriyle maçlara geliyorlar” dedi.

 “Çok Büyük Bir Misafirperverlik Gördük”

Hiç düşünmeden bu işin içine girdiğini aktaran TMVFL Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Milli Takım Sorumlusu Alpay Özer kendisini muş´a getiren gücün spor olduğunu söyledi. Özer, konuşmasında şunları anlattı:  “Geçen sene Bakırköy´de başkanlık ve oyunculuk yaptım. Şampiyon olduk ve o başarımızdan dolayı sağ olsun Kenan Gürsu Başkanım, Mustafa Ekşioğlu Başkanım beni yönetime layık gördüler. Spor´u çok seviyorum, hiç düşünmeden bu işin içine girdim. Müthiş bir kültür kaynaşması var. Beni Bakırköy´den Muş´a getiren futbol oldu. Sporun gücü burada. Çok mutuyum burada olmaktan. Çok büyük bir misafirperverlik gördük. Hala şaşırıyorum gerçekten. Daha önce gelmediğime çok pişmanım. İnşallah Dursun Hocam da iyi bir sponsor bulup lige renk katacaktır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Vatan Kupası´nda 2. Olduk”

Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu Dursun Emre yaptığı açıklamada ise şunları aktardı:

 “Muş Kanute, Paşaoğlu Spor, Yeşilce Spor, Çimento Fabrikası, Devlet Demiryolları ve Buraya Van, Malatya ve Bingöl´den gelen takımlar var. Bu her yıl bu şekilde devam ediyor. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum Doğu´ya böyle bir fırsat tanıdıkları için. Mesela yıllardır birbirini görmeyen sporcular var. Saha içinde kaynaşıyorlar ardından beraber oturup sohbet ediyor maç analizleri yapıyorlar.”  Alınan başarılara da değinen Emre: “Geçen yıl 2015-2016 sezonunda Master Veteranlar Ligi´nde Vatan Kupası´nda 2. olduk. Son dakikada yediğimiz golle maalesef kupayı kaybettik. Güneydoğu ve Doğu Anadolu´da hiç alınmamış Fair-Play Kupası vardı onu Muş Kanute olarak Doğu´ya getirdik. Bir de yılın sporcusu olarak 8 golle ödülü kazandım ve o kupayı da Muş´a getirdik. Bu da ayrı bir mutluluk oldu.”