VALİ YAVUZ, LİSELİ ÖĞRENCİLERE HİTAP ETTİ

Vali Seddar Yavuz, öğrencilerle buluşma programlarını sürdürmeye devam ediyor. Vali Yavuz,Güzel Sanatlar Lisesi´nde okuyan öğrencileri ziyaret etti. Vali Yavuz´un öğrencilerle buluşma programına; İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ve Müdür Yardımcısı Mahmut Karakaya da katıldı. ´Kariyer Günleri´ kapsamında okulun konferans salonunda gerçekleşen program, ilk olarak müzik dinletisiyle başladı. Okulun korosu tarafından seslendirilen türkülerin ardından program Vali Yavuz´un öğrencilere yönelik verdiği seminer ile devam etti. Gençleri, ülkeyi yüceltecek, İslam dünyasına ve ümmete sahip çıkacak, İslam dünyasında akan kan ve gözyaşına dur diyebilecek nesiller olarak gördüğünü belirten Vali Yavuz, şunları söyledi: “Asıl olan hepimizin yüce dinimize, ülkemize hizmet etmek ve onun hizmetinde olmak gibi bir temennimiz ve gayretimizin olmasıdır. Az gelişmiş toplumların en bariz özelliklerinden bir tanesi herkesi aynı eğitime tabi tutmak ve herkesten aynı performansı beklemektir. Oysa insanlar hiçbir zaman aynı yaratılmadığı gibi aynı özellikleri de taşımamaktadırlar. Çocuklarımız istediği başarıyı elde edemeyince hem kendilerini kötü hissediyorlar, strese giriyorlar hem de aileleri de kendini kötü hissediyor. Oysa dünya iş bölümü ve işbirliğinden ibarettir. İnsan toplumsal bir varlıktır ve başkasına hep ihtiyaç duyar. Birinin çok iyi bir matematik yeteneği varken diğerinin spor, bir diğerinin ses yeteneği gelişmiş olabilir. O yüzden eğitim planlaması yaparken herkese aynı eğitimi dikte etmek yerine çocuklarımızın kabiliyetlerine göre eğitim vermemiz gerekmektedir. Temel bilimlerin belli bir ölçüde öğretilmesi faydalıdır, ancak bu eğitimlerin zorlanması doğru değildir” ifadelerini kullandı.

“Gençlerin Birbirinden Farklı Üstün Yetenekleri Var”

Gençlerin birbirinden farklı üstün yeteneklerinin olduğunu söyleyen Vali Yavuz: “Dolayısıyla bizim işimiz devlet olarak çocuklarımızın üstün yönlerinizi ortaya çıkarmak ve bu yönde eğitim vermektir. Bu bakımdan bildiğiniz üzere spor liseleri, güzel sanatlar lisesi gibi birçok alanda lise açıldı. Bu anlamda insan kendi kapasitesini ve potansiyelini iyi bilmelidir. Bunları keşfederek kendinize yön çizmelisiniz. Bunun için öğretmenleriniz, anne-babanız, sözüne itibar edeceğiniz tanıdıklarınızdan hatta uzmanlardan yardım alabilirsiniz. Hangi mesleği yapabileceğinizi araştırın. Bu meslekle ilgili gerekli çalışmaları yapmalısınız. Manevi olarak tatmin düzeyi nedir? Maddi olarak getirisi nedir? Çalışma şartları nedir? Bütün bu incelemeleri yaptıktan sonra mesleğinizi seçer ve bu yolda ilerlerseniz, mesleğinizi icra etmeye başladığınızda da mutlu bir birey olursunuz, böylece mutlu bir toplumu meydana getirirsiniz. Biz, ilimizde diğer okullarımızda olduğu gibi Güzel Sanatlar Lisemizin de hem fiziki şartlarını daha iyi hale getireceğiz ve önümüzdeki eğitim öğretim yılında yeni okulumuzu hizmete açacağız. Hepinize hayatlarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

Öğrencilere yönelik verilen seminerin ardından Vali Yavuz, okulun öğretmenleriyle kısa bir toplantı yaptı. Yapılan mini toplantının ardından Vali Yavuz ve beraberindekiler, okulun öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisini gezdi.