VALİ YAVUZ: MUŞ ELVERİŞLİ ŞARTLARA SAHİP

 

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen ÜNİDAP Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansında Muş konuşuldu. Vali Seddar Yavuz başkanlığında ÜNİDAP Muş Özel Oturumunda ÜNİDAP Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı çerçevesinde Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonu´nda yapılan oturumda ilimizdeki devlet yatırımları ve Muş´un gelecek perspektifi ile yerel kalkınmada sivil dinamiklerin rolü konuşuldu.

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat´ın yanı sıra AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya ve Muş Vakfı Başkanı Dr. Orhan Sami Gültekin´in konuşmacı olarak katıldı. Oturumda ilk olarak söz alan Vali Seddar Yavuz, özgüveni yerinde olması gereken Muş hakkında sayısal veriler ışığında bilgiler verdi.

‘Muş Söz Sahibi Olacak İllerin Başında Gelecek´

Muş´un cazibesinin arttırılması gerektiğini vurgulayan Vali Yavuz, Muş´un ekonomik ve sosyal yapısının gün geçtikçe ve yatırımlar arttıkça daha iyiye gittiğini kaydetti. Muş´un yeraltı kaynakları, tarım, hayvancılık, coğrafi yapısı bakımından elverişli şartlara sahip olduğunu belirten Vali Yavuz, kültür, eğitim, sağlık, ulaşım açısından yapılacak olan yatırımlarla bölgede söz sahibi olacak illerin başında Muş´un geleceğini ifade etti.

Valilik projeleri arasında yer alan Muş Kariyer Günleri Projesi ile gençlerin etnisite ayrımına girmeden umut dolu yarınlara hazırlandığını ve bu anlamda gençlere doğru modeller ortaya koyulmaya çalışıldığını, bu konuda da Muşlu hemşerilerin de katkılarını beklediklerini söyledi.

‘Muşlularla Sık Bir Araya Geleceğiz´

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Polat ise, Muş Alparslan Üniversitesi´ne yapılan önemli yatırımlardan ve tamamlanan projelerden söz etti. Polat, bu noktada bazı yatırımlardan dolayı kurumların ve Muş Vakfı´nın desteklerini beklediklerini, Avrupa Birliği´ne müracaat edilen Bio-gaz projesine katkılarını umduklarını, Ziraat ve Veteriner Fakültesi´nin Bingöl´de değil, ilimizde olması gerektiğini söyledi.

‘Çalışmalar Konusunda Destek Bekliyoruz´

Belediye Başkanı Feyat Asya ise, belediye olarak birçok çalışmaya sonlandırarak halkın hizmetine açtıklarını, şehrin sembolü olan bir camiye il olarak ihtiyaç duyduklarını ve bu konuda destek beklediklerini söyledi.

‘İstihdam Alanlarının Açılacak´

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek konuşmasında Muş´a çok ciddi yatırımların geldiğini, Muş´un değerlendirilebilecek zenginlikleri olduğunu, sağlıktan tarıma birçok yatırımın gerçekleştirildiğini ve bu sayede istihdam alanlarının açılacağının altını çizdi.

‘12 Bin Yardım Paketi Dağıttık´

Sivil Toplum Kuruluşlarının Muş´a olan katkılarına dair örnek teşkil eden Muş Vakfı Başkanı Dr. Orhan Sami Gültekin, vakıf olarak 400´e yakın talebeye burs verdiklerini bu sayıyı bine çıkartmayı hedeflediklerini, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine 12 bin yardım paketi dağıttıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasının ardından dinleyiciler arasında bulunan AK Parti Muş eski Milletvekilleri Doç. Dr. Muzaffer Çakar ile Muş Belediye eski Başkanı Necmettin Dede, birer konuşma yaptı. Program, toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. ÜNİDAP Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı´nın ilk günü tüm katılımcılar ve misafirlerle yenilen akşam yemeğinin ardından sona erdi.