VALİ YAVUZ, SEL BÖLGESİNDE

Vali Seddar Yavuz, yoğun bir şekilde yağan yağmur ve dolu sonucunda selin meydana geldiği Korkut İlçesi´ne bağlı Karakale ve Dereiçi Köyleri´ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Vali Yavuz´a, incelemeleri kapsamında Korkut İlçe Kaymakamı Abdülgani Mağ ile ilgili kurum müdürleri eşlik etti. Vali Yavuz, meydana gelen olay ile ilgili olarak ilgililerden bilgiler aldı. Devletin bütün kurum ve kuruluşlarıyla birlikte olay anından itibaren burada, ellerinden gelen bütün yardımları derhal yaptıklarını ve yapacaklarını söyleyen Vali Yavuz, sel nedeniyle sağanak sonucu sele kapılan otomobilden 4 kişinin sağ olarak kurtarıldığını, 2 vatandaşında hayatını kaybettiği ve bir çocuğun da kayıp olduğunu söyledi. Vali Yavuz: “Dün (cuma günü)  bu köyümüzde meydana gelen sel nedeniyle sağanak sonucu sele kapılan otomobilden 4 kardeşimiz sağ olarak kurtarıldı, 2 insanımız hayatını kaybetti ve bir çocuğumuz da kayıp, kayıp olan çocuğumuzu arama çalışmalarımız devam ediyor.  Temennimiz en kısa sürede küçük çocuğumuza ulaşmaktır. Devletimiz bütün kurum ve kuruluşlarıyla birlikte dün olay anından itibaren burada, elimizden gelen bütün yardımları derhal yapacağız. Alt yapı ile ilgili gördüğümüz eksiklikleri ilgili Bölge Müdürlüklerine talimat verdik. En kısa zamanda menfezlerin genişletilmesi, dere yataklarının ıslahı dâhil çözüm üreteceğiz. Bazı dere yataklarının dönünde yapılaşma olduğunu gördük, bununda bir tetikleyici unsur olduğunu değerlendiriyoruz. Ama bugün eksik arama zamanı değil şu anda yaralarımızı sarmak ve bu tür olaylardan ders çıkartarak tekrarını önleme günüdür” diye konuştu.

                                                               

“Bütün Kurum Ve Kuruluşlarımızla Buradayız”

Bütün kurum ve kuruluşlarla meydana gelen olayın bulunduğu alanda olduklarının altını çizen Vali Yavuz: “Vatandaşlarımız kesinlikle müsterih olsunlar, şuanda hasar tespit komisyonumuz, AFAD, Çevre ve Şehircilik, DSİ, Karayolları, Sağlık Müdürlüklerimiz, İl Özel İdaresi Teşkilatımız yani kısacası bütün kurum ve kuruluşlarımızla buradayız. Dolaysıyla en kısa zamanda hasar tespitleri yapılacaktır. İlk etapta vatandaşlarımızın zorunlu ihtiyaçlarının giderilmesi bakımından Korkut Kaymakamımıza talimat verdim. Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakfı Başkanlığından derhal 1.500 TL ödeme yapılacak. Bunun dışında acil ihtiyacı olan vatandaşlarımıza tek tek soruyoruz ki bizlerde şu anda zaten onun için buradayız. Mağdur olan tüm vatandaşlarımızın sorunlarını gidereceğiz. Diğer taraftan da gelen balçık, taş ve diğer malzemelerin temizlenmesi içinde ekiplerimiz iş makineleriyle yoğun bir çalışma içindedirler” ifadelerini kullandı. 

 

“Can Kaybının Olması Bizim En Büyük Üzüntümüzdür”

Maddi kayıpların önemli olmadığına da vurgu yapan Vali Yavuz: “Köyümüzde can kaybı olmaması sevindirici ancak Muş -Bulanık Karayolunda bir aracın sele kapılması vesilesiyle üzücü bir olay meydana geldi. Bu olayda can kaybının olması bizim en büyük üzüntümüzdür. Maddi kayıplar bizim için önemli değil, maddi kayıpları her zaman yerine koyabiliriz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlettir ve vatandaşlarımızın her zaman şefkati ve gücü ile yanındadır” şeklinde konuşmasını tamamladı. Köyde gerekli incelemeler sonrasında Vali Yavuz, ilgili kurum amirlerine yapılması gerekenlerle ilgili talimatlar vererek, bölgeden ayrıldı.