VALİ YAVUZ´DAN İLÇE ÖĞRENCİLERİNE TAVSİYE

 

Vali Seddar Yavuz, ilimiz merkezi ve ilçelerindeki okullara yönelik başlatmış olduğu ziyaretlerini devam ettiriyor. Okul ziyaretleri kapsamında Vali Seddar Yavuz, geçtiğimiz gün Korkut İlçesi´ndeki Korkut Çok Programlı Anadolu Lisesi´nde eğitim öğretim gören öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere hitaben okulun toplantı salonunda konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, öğrencilere meslek seçimleri ve hayatta nasıl yol izleyebilecekleri konusunda tavsiyelerde bulundu. İlimizde en öncelikli konuların başında eğitim öğretim geldiğinin altını çizen Vali Yavuz: “Eğitim ve öğretim konusu ilimizin öncelikli konuları arasındadır. Bu nedenle eğitim altyapısını ve fiziki şartlarını tamamlamak için çalışmalarımıza hız veriyoruz. Gençlerimizi yetiştirirken sadece başarıyı kıstas olarak almıyoruz, bunun yanında değerler eğitimini en iyi şekilde almış; başta kendisine, sonra ailesine, vatanına ve milletine faydalı insan yetiştirmek hedefimizdir. Bizim istediğimiz mesleklerden ziyade, çocuklarımızın severek yapabilecekleri, kendilerine ve memleketine faydalı olabilecekleri meslekleri seçmeleridir” dedi.

 

“YÖNETİCİLERİMİZ VE ÖĞRETMENLERİMİZ SİZLERDEN RİCAM”

Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasının devamında, okul idarecilerine ve öğretmenlerine de seslenen Vali Yavuz, gençlerin ve çocukların hayatları boyunca rehber olabilecek paradigma listeleri hazırlanmalarına yardımcı olmalarını istedi. Herkese başarılar dileyen Vali Yavuz: “Okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz sizlerden ricam, gençlerimize ve çocuklarımıza hayatları boyunca rehber olabilecek paradigma listeleri hazırlanmalarında yardımcı olunuz. Çünkü çoğu zaman bizi bilinçaltımız yönelir. O nedenle çocukluk ve gençlik dönemleri çok önemlidir. Gençlikte hangi çeşmeden su içerseniz, yaşlanınca da o suyun etkisi kalır insanda. O nedenle bu yaşlarda doğru çeşmeden su içmek, prensip ve ilkeleri belirlemek sizin hayatınızda çok daha etkileyici olacaktır. Ben inanıyorum ki bu salonda Valilik makamına gelebilecek, doktorluk, mühendislik, hâkimlik, savcılık, öğretmenlik yapacak; iyi insan, iyi vatandaş olacak çok sayıda gencimiz var. Geleceğimizin teminatı gençler, sizlerden tek isteğim, iyi insan olun, iyi vatandaş olun; ömür sermayenizi boşa harcamayın. Hepinize başarılar diliyor, sevgi ve muhabbetle kucaklıyorum” diye konuştu.

 

“KENDİ ÇOCUĞUNUZU DAĞA GÖNDERİN”

Konuşmasının devamında terör olaylarına değinen Vali Yavuz: “Şimdi Sur´da hendek kazanlar, insanların çocuklarının evlerinin tüm bölgelerine bomba yerleştirir daha sonra da; ‘devlet katliam yapıyor´ diye burada propaganda yapar. Siz hendekleri kazarsanız, gençleri, çocukları dağa kaçırırsanız, hele hele yabancı istihbarat elemanlarını oraya getirip de oradaki insanların hayatlarına müdahale ederseniz, bugün ne idüğü belli olmayan birçok yabancı istihbarat elemanı burada gezer. Ne zamandan beri Müslüman Kürtler, Türkiye düşmanlarıyla iş birliği yapmaya başladı? Bulanıklılar, çocuklarını hâlâ Rusla korkutuyor. Kendi çocuklarını bale kursuna gönderenler, Malazgirt´teki, Bulanık´taki, Varto´daki, Korkut´un köylerindeki çocukları dağa göndermenin hesabını yapıyor. Madem o kadar namuslusunuz, kendi çocuğunuzu dağa gönderin. Kendi çocuğunu göndermeyenler, kendi çocuğuna bale kursu verenler toplumu sokağa çağırıyor. Sokakta ne yapacaksınız peki? Ne yapmayı planlıyorsunuz sokakta? Bakın Kobani dediler değil mi? Siz buradaydınız. Kobani dediklerinde kim öldü bu şehir de? Türkiye´de kim öldü? 52 Kürt öldü. Kobani Kobani dediler, 52 Kürt öldürdüler. Malazgirt´, Bulanık ve Varto´yu yaktılar. Kur´an kursunu yaktılar, müftülüğü yaktılar, müftülüğün arabasını yaktılar. Siz nasıl Müslümansınız gelip müftülüğü yakarsınız, Kur´an kursunu yakarsınız. Nasıl bir Kürtsünüz, Kürtleri katlediyorsunuz ve utanmadan bir de dönüp bu katliamları devletin yaptığını söylüyorsunuz. Siz evinizin önüne hendek kazılmasını ister misiniz? Bomba döşenmesini ister misiniz? Kardeşinizin, annenizin, o bombaların arasından geçmelerini ister misiniz? Arzu eder misiniz? Bence hiç kimsenin bunu arzu ettiğini düşünmüyorum. Sur´dan kaçanların hiçbiri Doğu´ya kaçmıyor, Batı´ya kaçıyor. Madem Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Kürtleri katlediyor da niye Kürtler hep batıya kaçıyor? Eskişehir, İzmir, İstanbul, Adana ve Mersin´e bu saydıklarımı çoğaltabiliriz. Devlet onları öldürecek olsa orada daha kolay öldürür. Biz insanı yaşatıyoruz” sözlerini kullandı. Konuşmalar sonrasında Vali Yavuz, salondaki öğrencilerden kendisine gelen sorulara da cevap verdi.