VURAR, TERÖRE KARŞI BİRLİK MESAJI VERDİ

Fethullahçı Terör Örgütü´nün 15 Temmuz´daki darbe kalkışmasının ardından, PKK tarafından artarak devam ettirilen hain saldırıları sert bir dille kınayan Memur Sen Muş İl Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, teröre karşı vatandaşları birlik olmaya çağırdı.“Terörün kaynağı da belli, amacı da belli” diyen Vurar: “15 Temmuz´da Fethullahçı Terör Örgütü millete, devlete, meclise, birliğe ve beraberliğe kasteden darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından PKK´nın kalleş terör faaliyetlerini artırarak sürdürdüğüne şahit olduk. Hain terör, çocuk demeden, kadın erkek demeden her önüne geleni kalleşçe katlediyor. Bir gün, işinde gücünde herhangi bir Kürt aileyi yok ediyor, bir başka gün babasının yanındaki beş yaşındaki masum çocuğu katlediyor ya da emniyet binalarına saldırarak güvenlik güçlerini şehit ediyor. Biz biliyoruz ki, acıyla yoğrulmuş bir vatanın insanlarının birliğini, kardeşliğini bu tür saldırılar bozamayacaktır. Her saldırı bizi biraz daha kenetlemektedir. Acıda ve kederde kaynaşmış milletimiz, sabırla bu saldırılara direnecek tarihi ve manevi birikime sahiptir. Halkımız PKK terörüne 40 yıldır direniyor. 15 Temmuz´da FETÖ terörüne hep beraber direndik. Bundan sonra da direneceğiz, bu iradeyi bütün dünyaya gösterdik. Küresel güç odakları ve taşeronları da bu gerçeği bildikleri içindir ki, en namussuz, en kalleş saldırılara başvuruyorlar” dedi.

“PKK Terör Örgütü Bölgeyi Esir Almaya Çalışıyor”

 Açıklamasının devamında PKK terör örgütünün bölgeyi esir almaya çalıştığını belirten Vurar, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Üst aklın oluşturduğu stratejinin taşeronu olan PKK´nın asıl niyeti etnik fay hatlarını harekete geçirerek iç savaş çıkarmaktır. Bu yüzden PKK bir Kürt örgütü değildir. Bölge insanının eğitimine, ekonomisine, inanç sistemine hülasa yaşam hakkına orantısız bir şekilde saldırmaktadır; bütün zararı bölge halkına vermektedir. Fakat bütün bunlara rağmen bölgede yaşayan insanlarımıza baş eğdiremedi; bundan sonra da eğdiremeyecektir. “Terör her nereden, her kimden gelirse gelsin” diyorduk bugüne kadar. Nereden, kimden geldiği herkesin malumu. Artık her şey deşifre olmuştur. Ülkemize saldıran taşeron örgütlerin ortak bir proje oluğu bugün açık seçik bilinmektedir. FETÖ, DEAŞ ve PKK aynı küresel odakların stratejileri çerçevesinde hareket eden terör örgütleridir. Son zamanlarda bazı batılılardan gelen itiraf gibi açıklamalar, her üç örgütün de kaynağını göstermektedir. Amerikan Başkan adaylarından Trump, “DEAŞ´ı Obama kurdu” derken, FETÖ´nün CIA ile iş tuttuğunu cümle alem biliyor artık” şeklinde konuştu.

“Kendi Yolculuğumuza Devam Edeceğiz”

“Birlik ve beraberlik içinde kendi yolculuğumuza devam edeceğiz” diyen Vurar: “Bütün bu hile ve desiselere rağmen birlik ve beraberlik içinde kendi yolculuğumuza devam edeceğiz. Yeniden Büyük Türkiye yolunda elbette karşımıza yeni sorunlar, yeni saldırılar çıkacaktır. Kürt´üyle, Türküyle, Alevisi Sünnisiyle hep beraber bu zorlukların, bu saldırıların altından kalkacak güçteyiz. Yeter ki bu irademizi kaybetmeyelim. Yeter ki birliğimizi daha da güçlendirelim. Tarihi derinliğimiz, kültürel birikimimiz, kendi insanımız, kendi medeniyetimiz bize yol gösterecek güçtedir. Yeter ki görebilelim. Bu vesileyle Memur-Sen ailesi olarak bütün şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz” ifadesini kullandı.