YANGIN, KORKU DOLU ANLAR YAŞATTI!

Gece saat 03.30 sularında çıkan yangın vatandaşları korkuturken, itfaiye ekiplerine de zor anlar yaşattı. Nalbur olarak faaliyet gösteren iş yerinde çıkan yangına Bingöl, Bitlis, ilçe, belde ve Muş Hava Meydan İşletmeleri (ARFF) gelen  itfaiye ekipleri müdahale etti. Ekipler yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardında olay yerine iş makinesi çağırdılar. İş makinesinin yardımıyla işyerinin duvarları yıkılarak içeriye su ve köpük sıkıldı. İtfaiye ekipleri 5 saatlik söndürme ve soğutma işleminin ardından yangını kontrol altına alabildi.

Büyük miktarda maddi kayıplar yaşandı

İlk belirlemelere göre çıkan yangında can kaybı yaşanmazken, yangın dolayısıyla kullanılamaz duruma gelen nalburda büyük çapta maddi zarar meydana geldi. Güçlükle kontrol altına alınan yangında, ekiplerin zor anlar yaşamasına neden olan en büyük etkenin ise, nalburda bulunan kimyasal maddeler olduğu belirlendi. Gece saatlerinde yangının meydana geldiği alana gelen İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlhan Şen, AFAD İl Müdürü Veysi As ve belediye başkan yardımcıları çalışmaları yerinde takip etti. Öte yandan polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi alırken, AFAD ekipleri de hazırda bekletildi.

Muş Belediyesinden açıklama

Muş Belediyesinden yapılan açıklamada ise “Minare Mahallesi Eski Erzurum Caddesinde 16 Ekim 2020 Saat 03.30 sularında 5 katlı binada meydana gelen yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına alındı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangının İtfaiye Müdürlüğümüze bildirilmesinin ardından ekiplerimiz olay yerine intikal ederek gerekli müdahaleyi yapmıştır. İnşaat malzemesi üzerine faaliyet gösteren işyerinde boya, tiner gibi kimyasal madde içerikli malzemelerin olması yangının kısa sürede tüm binaya sıçramasına neden olmuş, olayın meydana geldiği işyerinin yanındaki diğer işyerlerinin de bu durumdan etkilenmemesi için çevre il, ilçe ve beldelerden destek istenmiştir. 4 katı nalbur teras katı ise mesken olarak kullanılan binada öncelikli olarak teras katında mahsur kalan 3 kadın, 1 erkek vatandaşımız itfaiye ekiplerimiz tarafından kurtarıldıktan sonra yangına müdahale edilmiştir. Yangının büyüklüğü sebebiyle çevre il, ilçe ve beldelerden gelen ekiplerin de desteği ile yangın kontrol altına alınarak çevreye sirayet etmesi engellenmiş, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı talihsiz yangında, ekiplerin cansiperane çalışmaları sonucunda çevreye sıçraması engellenmiştir. Yangının meydana geldiği ilk saatten itibaren gerekli önlemleri alınmasında katkı sağlayan başta Valimiz Sayın Doç Dr. İlker Gündüzöz olmak üzere İl Emniyet Müdürümüzün şahsında tüm personeline, Jandarma Komutanlığımızın itfaiye ekiplerine, Muş Devlet Hava Meydanları İşletmesi personellerine, Bitlis Belediyesi ekiplerine, Tatvan Belediyesi ekiplerine, Güroymak Belediyesi ekiplerine, Bulanık Belediyesi ekiplerine, Hasköy Belediyesi ekiplerine, Korkut Belediyesi ekiplerine, Varto Belediyesi ekiplerine, Sungu Belediyesi ekiplerine, AFAD ekiplerine, Doğugaz ekiplerine, VEDAŞ ekiplerine desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Yangından etkilenen işyeri sahibi hemşehrimize geçmiş olsun dileklerimizi sunarız” ibareleri kullanıldı.

Muş Belediye Başkan Yardımcısı Muhterem Bozkurt ise, “4 katlı iş yerinde çıkan yangına ilişkin “Yangında sevindiğimiz nokta can kaybının olmaması ve yangının sadece meydana gelen iş yerinde yaşanması.” dedi. Soğutma çalışmalarının ardından gazetecilere açıklama yapan Bozkurt, gece 03.30 civarında itfaiyeye gelen ihbarla belediyenin yanında bulunan bir nalbur dükkanında yangının meydana geldiğini söyledi.  Ekiplerin 5 dakika içerisinde olay mahalline gelerek yangına müdahale ettiğini ifade eden Bozkurt, şöyle konuştu: “Bu iş yerinde tamamen inşaat malzemesi, boya, tiner ve yanıcı özelliği fazla olan ürünler bulunmaktaydı. Bu ürünler fazla olduğu için yangını kontrol altına almak biraz zaman aldı. Bu arada bütün emniyet güçleri, AFAD, valilikle birlikte koordineli bir şekilde çalıştık. Yaklaşık 7 saatlik süre içerisinde bu yangını kontrol altına aldık. Yangında sevindiğimiz nokta can kaybının olmaması ve yangının sadece meydana gelen iş yerinde yaşanması. Yangın, personellerimizin müdahalesiyle diğer iş yerlerine sıçramadan engellendi. Yangın şu anda kontrol altında ve soğutma çalışmaları devam ediyor.”  Bu arada İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlhan Şen, AFAD İl Müdürü Veysi As ve belediye başkan yardımcıları da yangın söndürülene kadar bölgeden ayrılmadı.