YARDIM ÇAĞRISI YAPILDI

 

İmam-ı Şafi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Muş´un en büyük camisi ve külliyesi olan İmam-ı Şafi Cami ve Külliyesi inşaatının tamamlanması için hayırseverlerden yardım beklediklerini ifade ettiler. Gün geçtikçe inşaattı yükselen cami ve külliye için yardım çağrısı yapıldı. İmam-ı Şafi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, inşaatın tamamlanması için hayırseverlerden destek beklediklerini söylediler. İmam-ı Şafi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Masum Yıkın, şunları söyledi: “Tüm hayırsever vatandaşlar bu İmam-ı Şafi Camiinin ve külliyesinin inşaatı için bize yardımcı ve destek olmalarıdır. Çünkü bu Muşumuza göre, gücümüze göre büyük bir eserdir. Muşumuzun en büyük ve en güzel eserlerinden Muş´un sembol eserlerinden olacaktır. Muşumuzun maneviyat merkezi olacaktır burası, çünkü sadece bir cami olmayacak bu bir külliyedir. İçinde kız ve erkek kuran kursları, konferans salonu, taziye evi, medrese ve okuma odaları gibi şeyler bu külliyenin içinde olacaktır. Bu büyük eserde şimdiye kadar vatandaşlarımızın, çok güzel katkıları olmuştur ama tabi bununla bitmez”

“Gücümüz Yok”

Bütün Muş halkından destek beklediklerini ifade eden Yakın, şunları söyledi: “Bitene kadar bütün Muşlu kardeşlerimizin özellikle zengin iş adamlarının katkısını beklemekteyiz. Zaten biz dernek olarak bu işin sadece organizasyonunu yapıyoruz. Bizim öyle bir gücümüz yok, yani vatandaşlardan, devlet büyüklerimizden, valimizden, belediye başkanımızdan, milletvekilimizden ve bütün Muş halkından destek bekliyoruz. Muş´taki devlet erkânının istişaresiyle başlatılmış olan ve devam eden inşaatın gereken şeylerini yapıyorlar ama biz daha da devam etmesini bekliyoruz. Eğer büyüklerimizin vatandaşlarımızın desteği olmazsa biz bu işin içinden çıkamayız.”

“Acil Olarak Duyarlı Vatandaşlarımızdan Destek Bekliyoruz”

65-70 mikser bir beton için 90 bin lira civarında bir paraya ihtiyaçları olduklarını ifade ederek Yakın şöyle dedi: “Cami arsası 7 bin 700 metre kare civarında ve inşaat alanı ise 2 bin 700 metre karedir. Buraya büyük bir cami yapılacaktır. Camimizin acil olarak beton ihtiyacı var. 800 metre küp civarında beton dökülmesi gerekiyor. Yaklaşık olarak 65-70 mikser bir beton dökülecek. Bu konuda büyük sıkıntı çekiyoruz. 90 bin lira civarında bir para tutuyor. Bu hafta içerisinde bunu dökmek istiyoruz. Acil olarak duyarlı vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Mesela Bir kişi bir mikser, iki kişi bir araya gelir bir mikser dökebilir bu hususta bize destek vermelerini bekliyoruz, bu konuda büyük sıkıntımız vardır. Vatandaşlarımız bunu çok iyi bilsinler, bu bir hayır meydanındır ve bu hayır meydanında yarış yapmalarını istiyoruz. Bu sadaka-i cariyedir, bunu unutmasınlar belki hayatlarında yapacakları en güzel yatırım buraya yapılan yatırım olacaktır.”

“Her Şeyden Önce Cami Olmalıdır”

İmam-ı Şafi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Celil Aslan, “Cami denince yeryüzünde nerde bir tane cami varsa muhakkak ki cenabı hakkın yer yüzendeki evi Kabe´nin bir şubesidir. Efendimiz (SAV) Mekke´den Medine´ye hicret ettiği sırada ilk yaptığı iş cami olmuştur. Oraya medeniyet götürmüştür. Bizlerinde şehrimize yakışan ilk önce, her şeyden önce cami olmalıdır. Bu camide inşallah Muş´a güzel bir sembol olacaktır. Bir ayeti kerimede cenabı hak diyor ki “ camileri kim imar ederler, Allah´a ve Ahiret gününe iman ederler imar ederler.” Bizlerde camimize Peygamber Efendimizin yaptığı gibi güzel bir cami, şehri temsil eden, şehrin sembolü olan güzel bir cami için niyet ettik, dernek kurduk. Halkımızdan vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Onların desteğine ihtiyacımız vardır. İnşallah rabbim muvaffak ederse bizde bu büyük camiyi Muşumuza güzel bir şekilde hizmete sunmaya çalışırız.” şeklinde konuştu.