YARIN PANEL DÜZENLENİYOR

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Demokratik Toplum Kongresi Muş İl Temsilciliği tarafından ““Yerel demokrasi, Özgür birey, Demokratik toplum için birlikte tartışıyoruz” başlığı altında panel düzenleniyor. 29 Nisan 2016 (yarın) Muş Park AVM´de düzenlenecek olan panele; DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle ile Leyla Güven, HDP Muş Milletvekili Doç. Dr. Ahmet Yıldırım, Av. Burcu Çelik Özkan ve HDP Diyarbakır Milletvekili ve aynı zaman da Diyarbakır eski müftüsü Nimetullah Erdoğmuş katılacak. Panel ile ilgili olarak Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Muş İl Eş Başkanı Faruk Uygur, parti binasında açıklamalarda bulundu. Uygur, düzenlenen panele tüm halkı davet etti. Yaptığı konuşmasında birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Uygur: “29 Nisan Cuma günü, Cuma´dan sonra saat 13.00´da Muş Park AVM´da ‘Yerel demokrasi, Özgür birey, Demokratik toplum için birlikte tartışıyoruz´ şiarıyla gerçekleştireceğimiz panele öncelikle herkesi davet ediyoruz. Bu süreci değerlendirme noktasında özellikle bölgemizde ve Türkiye de son 6 aydır bir savaş konsepti sürmektedir. Bu anlamda Muş dinamitleriyle, din âlimleriyle, kanat önderleriyle gerçekleştireceğimiz toplantıyı birlikte tartışıyoruz. Bu sürecin böyle gitmeyeceğini, bu savaşın böyle devam etmeyeceğini, bu savaşın hiç kimseye bir yarar, bir fayda sağlamayacağını hepimiz görüyoruz” diye konuştu.  

 

“Barış Ve Müzakere Sürecine Dönülmesinden Yanayız”

Konuşmasının devamında, tekrardan bir barış, huzur ortamının yaratılması gerektiğine inandıklarını söyleyen Uygur, tekrardan barış ve müzakere sürecine dönülmesinden yana olduklarının altını çizdi. Uygur: “Her gün insanlar ölüyor, katliamlar oluyor, bölge de tutuklamalar devam etmektedir. Bizim DBP olarak, HDP olarak, DTK olarak bu sürecin böyle gidilmeyeceğini, kimseye fayda sağlamayacağını ve tekrardan bir barış, huzur ortamının yaratılması gerektiğine inanıyoruz. Tekrardan barış ve müzakere sürecine dönülmesinden yanayız. Barıştan yana olduğumuzu, barış için üzerimize düşen hangi görev, hangi şartlarda olursa olsun bunu yapmaya hazır olduğumuzu ve bunu yapmaya mücadele ettiğimizi beyan etmek istiyoruz” dedi.  

 

“Seçilmişlerin Üzerinde Bir Tutuklama Başlatılmıştır”

Ayrıca, son zamanlardaki olaylara değinen Uygur: “Son 6 ayda AKP´nin Türkiye´yi getirdiği ortam ve halı hepimiz görmekteyiz. Özellikle bunu siyasi alanda son olarak işte DBP´nin belediyeleri üzerinde, seçilmişlerin üzerinde bir tutuklama başlatılmıştır. Bu tür sorunların yaşanmaması için, bu tür bölünmelerin olmaması için elimizden gelen bütün gayreti göstermeye çalışıyoruz. Tekrardan bütün Muş halkı bu panelimize davetlidir, herkesi davet ediyoruz” şeklinde konuştu.