“YEŞİL ENERJİYE GEÇİŞ İÇİN DİJİTAL DÖNÜŞÜM”

Muş Alparslan Üniversitesi resmi web adresinden yapılan duyuruda “ERA-Net Smart Energy Systems ortak adıyla faaliyetleri yürütülen Era-Net Smart Grids Plus, EN SgplusRegSys ve EnerDigit projeleri Ufuk 2020 programı kapsamında desteklenen Era-Net co-fund projeleridir. ERA-Net Smart Energy Systems´in yeşil enerjiye geçiş için dijital dönüşüm konulu 2020 yılı çağrısı, gelecekteki enerji sisteminin, yenilenebilir enerji kaynaklarına ve yeni bir pazar tasarımına büyük ölçüde dayalı olarak daha dağınık bir yapıda olacağı noktasından hareketle, yerel ve bölgesel düzeyde enerji sistemlerini optimize etmek ve bunları güvenli/esnek bir Avrupa enerji sistemine bağlamak için yeni teknolojik seçeneklerin ve iş süreçlerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Açılacak çağrıya yönelik konsorsiyum kurma faaliyetlerinde bulunmak ve proje fikirlerinin geliştirilmesine yönelik işbirliği platformuna kayıtlar 14 Ekim tarihi ile itabaren açıldı. Kasım ayında başvurulara açılması öngörülen çağrının bütçesi 29 milyon euro olacak. Çağrıya yönelik detaylı bilgiler sayfasında yayınlanacak” ibareleri kullanıldı.

Platformun içeriği

Üniversitenin resmi web adresinde yapılan duyuruda “İşbirliği ilgi alanlarınızı ve uzmanlığınızı paylaşabilirsiniz. Proje konsorsiyumlarına yönelik ortak arama faaliyetlerinde bulabilirsiniz Profiliniz veya işbirliği teklifinizle ilgilenen taraflarla iletişime geçme imkanı elde edebilirsiniz” ifadelerine yer verildi.

Platform hakkında bilgi

Muş Alparslan Üniversitesinden yapılan paylaşımda konuyla ilgili “Yeşil enerjiye geçiş için dijital dönüşüm üzerine 2020 Ortak Çağrı için (“MICall20”) Avrupa Ortak Programlama Platformu ERA-Net Akıllı Enerji Sistemleri (JPP ERA-Net SES), küresel Misyon İnovasyon Girişimi ile işbirliği içinde EnerDigit Ortak Çağrısı 2020´yi (“MICall20”) duyurmaktan memnuniyet duyar. Amaç, sürdürülebilir bir enerji toplumu için dijital dönüşümün potansiyelini ortaya çıkaran uluslararası araştırma ve inovasyon faaliyetlerini desteklemektir. Toplam kullanılabilir bütçe 29 Milyon Avroyu aşıyor. Ortak Çağrı 2020, 2020 sonbaharında başlatılacaktır. Lütfen web sitemizde ( burada ) daha fazla bilgi bulabilirsiniz” denildi.  Devamında ise “Joint Call 2020 çalıştayı ve duyurusu: 10-13 CEST, 28 Eylül, daha fazla bilgi ve kayıt yakında takip edilecek Ortak Programlama Konferansı Akıllı Enerji Sistemleri 2020: 14-16 Ekim 2020 tarihleri ​​arasında, konferans enerji sistemleri ve sistem entegrasyonu alanındaki SET-Plan girişimlerini ve finansman ağlarını ikinci kez bir araya getirecek, daha fazla bilgi ve kayıt. Etkinlikler öncesinde, sırasında ve sonrasında eşleştirme oturumları yapılacaktır. Bu oturumlar için toplantı planlamak üzere bu b2match platformuna kaydolun. JPP ERA-Net SES Ortak Çağrısı 2020 (“MICall20”) için potansiyel proje ortakları bulmak ve onlarla iletişime geçmek için katılın. Bu, konsorsiyum oluşturmaya başlamanıza ve ihtiyaç sahipleri ve potansiyel ortaklarla proje fikirleri oluşturmanıza olanak tanır. B2match pazar yerimizde ( burada ), işbirliği çıkarlarınızı JPP ERA-Net SES topluluğunun diğer üyeleriyle ve İlişkili Ortaklar, kalifiye Dijital Platform Sağlayıcıları (2020 sonbaharında gelecek) ve Living Labs ve Testbeds ( 2020 sonbaharında gelecek). MI Innovation Challenges ile işbirliği içinde araştırmacılar ve şirketler arasındaki bu ilk eşleştirme olanaklarından yararlanın” açıklamaları kullanıldı.

Platform, Eylül 2020´den Şubat 2021´deki çağrı teklifinin son tarihine kadar resmi olarak kullanılabilecek. Etkinlikler ve çağrı hakkında daha fazla bilgi için www.eranet-smartenergysystems.eu web sitesinde ulaşılabilir.