YILMAZ: “BİNGÖL´DEN YENİDEN ADAY OLDUM”

 

Dün Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara´dan Anadolu Jet´in tarifeli uçağıyla ilimize geldi. Vali Seddar Yavuz, Ak Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, İl Jandarma Alay Komutanı Osman Nuri Çevik, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, AK Parti İl Teşkilatı ve kamu kurum amirleri Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz´ı havaalanında karşıladı. Başbakan Yardımcısı Yılmaz, gazetecileri açıklamalarda bulundu. Bu dönem Bingöl´den yeniden aday olduğunu açıklayan Başbakan Yardımcısı Yılmaz, Seçim kampanyalarını başlatmak için Bingöl´e geçtiklerini ifade etti. çeşitli incelemeler ve çalışmalarının olacağını dile getiren Yılmaz: “Bugün Muş´a geldik kısmetse buradan da Bingöl´e geçeceğiz. Bu dönem ben Bingöl´den yeniden aday oldum. Önceki 7 Haziran seçimlerinde Diyarbakır´dan seçildiğimi biliyorsunuz. Seçim kampanyamızı başlatmak için Bingöl´e geçiyoruz. Onun dışında da çeşitli incelemelerimiz çalışmalarımız olacak. Dün itibariyle de Ankara´da seçim kampanyamızı başlatmış bulunuyoruz” dedi.

 

“SAHADA ÇALIŞMALARIMIZI TEŞKİLATLARIMIZLA BİRLİKTE YÜRÜTECEĞİZ”

 

Sahadaki çalışmaları teşkilatlarıyla birlikte yürüteceklerinin altını çizen Başbakan Yardımcısı Yılmaz, demokrasiyi geliştirmeye devam edeceklerinin altını çizdi. Yılmaz: “Seçim beyannamemiz dün Başbakanımız tarafından tüm topluma beyan edildi. Bizler de bu seçim kampanyasını başlatırken seçim beyannamemizle yeni döneme ilişkin politikalarımızla birlikte halkımızla daha fazla görüşeceğiz. Sahada çalışmalarımızı teşkilatlarımızla birlikte yürüteceğiz. Muş, Bingöl bu bölgemizde önemli yere sahip. Önümüzde ki döneme ilişkin gerçekten önemli potansiyelleri olan illerimiz. Maalesef bu potansiyeli terör nedeniyle çeşitli güvenlik meseleleri nedeniyle yeterince değerlendiremeyen illerimiz. Çözüm sürecinde, çözüm sürecinin getirdiği huzur ortamında ekonomide de önemli canlanma oldu bu bölgelerimizde. Maalesef son dönemlerde terör olaylarının artan saldırılarıyla çözüm sürecinin tahrip eden saldırılarıyla hem yaşam ortamı hem iş ortamı olumsuz etkilendi. Ancak biz bütün bunları bir kenara koyarak biz demokrasimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Bir taraftan kamu düzenini sağlamak için her türlü gayreti sarf edeceğiz. Diğer taraftan da kalkınmamızı, gelişmemizi devam ettireceğiz. Nitekim seçim beyannamemizde de toplumun her kesimine dönük çok önemli mesajlar veriyoruz. Demokrasi irademizi daha ileri bir demokrasi haline gelme irademizi daha net bir şekilde ortaya koyuyoruz. Baktığınız zaman bizim beyannamemiz de ki demokrasi bölümünde bir taraftan çözüm sürecine ilişkin yaklaşımımız, alevi meselesi, roman meselesi, toplumun her kesimine dönük temel hak ve hürriyetler alanında yapacaklarımız beyannamemizde yer alıyor” sözlerini kullandı.

 

“DOĞU ANADOLU İLLERİMİZ İSTİFA DE EDECEKLER”

 

Muş´ta çok önemli projelerin var olduğunu belirten Yılmaz, Muş´ta üniversiteye çok ciddi yatırımlar yaptıklarını ifade etti. Muş Belediyesi ile birlikte güzel projeler geliştirdiklerinin altını çizen Yılmaz, her zaman Muş´un yanında, Muşlu kardeşlerinin yanında olduklarını belirtti. Yılmaz konuşmasının devamında: “Önümüzde ki dönemde bu doğu Anadolu projemizde çok daha etkili bir şekilde kapsamlı bir şekilde hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bundan da yine Bingöl, Muş bütün bu yörelerimiz Doğu Anadolu illerimiz istifa de edecekler. Kalkınma ajanslarımızla, sosyal destek programlarımızla, diğer bütün unsurlarla birlikte, kırsal kalkınma teşkilatımızla birlikte bu yörelerimize hizmet edeceğiz. Muş´ta çok önemli projelerimiz var. Alparslan 2 barajımız devam ediyor, sulama projelerimiz. Muş ovasında toplulaştırma yapıyoruz bir taraftan, diğer taraftan karasu nehrini ıslah ediyoruz. Bu ovamızın bereketine bereket katacak inşallah daha farklı bir noktaya getirecek, Murat nehri de kapsamında. Yine Muş´ta üniversiteye çok ciddi yatırımlar yaptık. Muş Alparslan Üniversitemiz çok farklı bir noktaya geldi. İnşallah önümüzdeki dönemde çok daha fazla öğrencimizi burada göreceğiz çalışanlarıyla birlikte ve Muş ekonomisiyle bütünleşen, iş dünyasıyla bütünleşen bir vaziyette bunu da göreceğiz. Muş´la ilgili yollara, diğer bir takım alt yapı yatırımlarına önem veriyoruz. Ayrıca Muş Belediyemizle birlikte güzel projeler geliştiriyoruz mesire alanları başta olmak üzere. Bu tür bütün projelerimiz devam edecek. Biz her zaman Muş´un yanındayız, Muşlu kardeşlerimizin yanındayız. Bu bölgenin bir insanı olarak aynı zamanda kendimi Muş´un da bir milletvekili olarak görüyorum. Muşlu kardeşlerimizle birlikte, değerli vekil adaylarımızla birlikte Muş´a hizmet etmeye, Muş´un bu hizmetlerini daha ileri seviyeye taşımaya gayret edeceğiz. Elimizden gelen tüm desteği Muş´a, Muş´un projelerine vermeye devam edeceğiz. Bu vesileyle de Muşlu bütün kardeşlerimize de en derin hürmetlerimi, saygılarımı, sevgilerimi iletiyorum” diye konuştu.