ZAFER ERİKLİ´NİN

 

Birlik toplantı salonunda yapılan genel kurulda mevcut başkan Zülküf Erikli ile Ahmet Koçlardan yarıştı. Açılış konuşmalarının ardından yapılan seçimlerde 55 delege oy kullandı.

Bir oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde Ahmet Koçlardan 11 oy alırken, Zülküf Erikli ise 43 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi. Seçimlerin ardından teşekkür konuşması yapan Zülküf Erikli, delegenin teveccühüyle yeniden seçildiğini ve kendisine güvenenleri mahcup etmeyeceğini söyledi. İldeki sulama kanallarının tamamen tahrip olduğunu ifade eden Zülküf Erikli, “Tahrip olan sulama kanallarımız iş göremez hale gelmiştir. Muş Ovası Sulama Birliği Başkanlığı olarak tüm zorluklara rağmen sulama sezonu boyunca gecemizi gündüzümüze katarak Devlet Su İşleri Şube Müdürlüğünün makine ve ekipman desteğini de alarak yüzde 70´ine yakın beton vasfını yitirmiş olan kanallarımızdaki çok ciddi su kaçaklarına rağmen suyu çiftçimize ulaştırarak ürün kaybı yaşatmadan sezonumuzu bitirmek üzereyiz. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu´nun ifadesiyle bu yıl Muş Ovası Sulama Projesi ile 150 bin dönüm arazinin ilk etabı olan inşaat ihalesinin yapılacağı ve 2017 yılının bahar aylarında inşaatına başlanacağı müjdesini verdiler. Bu vesile ile Muş Ovası Sulama Projesinin son sistem olan kapalı sistem sulamasının ilk etabını başlatmış olacağız” dedi.

Bu Halk, Gerçekten Güçlü Bir Halkmış

15 Temmuz darbe girişimine de değinen Erikli, “Devlet, millet olarak halkın büyük özverili mücadelesi ile geride bıraktığımız 15 Temmuz gibi kanlı darbeleri Cenab-ı Allah bir daha yaşatmasın. FETÖ, PKK, DEAŞ ve diğer terör örgütlerinin dışarıdaki üst akıl ile yönetilen ve kaynağını da kendileri gibi İslam düşmanı olan deccallardan sağlayan örgütlerden inşallah devlet millet olarak bir an önce kurtuluruz. Biz güçlü bir milletiz, dünya tarihine damgasını vuran hak ve adalet üzerine dünyaya 600 yıl aşkın bir zaman hakimiyet kuran bu halk, gerçekten güçlü bir halkmış ki 15 Temmuz darbesinde bizzat canlı şahidi olduk. 15 Temmuz şehitlerine ve tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah´tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.