“ZANNETMESİNLER Kİ BU ÜLKEYİ YENERLER”

Ankara Gölbaşı´ndaki Polis Özel Harekat Merkezinde FETÖ/PDY tarafından başlatılan darbe girişiminde şehit düşen 2. Sınıf Emniyet Amiri Meriç Alemdar son yolculuğuna uğurlandı.

 

15 Temmuz 2016 günü FETÖ terör örgütü tarafından kalkışılan darbe girişiminde Ankara Gölbaşı´ndaki Polis Özel Harekat Merkezinde şehit düşen 2. Sınıf Emniyet Amiri Meriç Alemdar son yolculuğuna uğurlandı. İl merkezine bağlı Yeşilova Beldesi´nde yaşayan şehit Alemdar´ın yakınları Ankara ve Bursa´daki taziyelerden sonra Muş´a döndüler. 1972 doğumlu Şehit Meriç Alemdar´ın eşinin de polis olduğunu ifade eden Alemdar´ın halası Ayşe Çakır, şunları söyledi: “O gece olay oldu dediler, Özel Harekâta bomba atmışlar. Sabah kalkıp oraya gittik. Oraya gittikten sonra her yer yıkılmıştı, onları gördük. Yeğenim evliydi ve 2 çocuğu var. Kızı üniversiteye oğlu ise liseye gidecek bu yıl. Eşi de polis. Orda 6 gün kaldım Ankara Gölbaşı´nda. Bursa Orhangazi´de de kardeşlerim var orada da taziye kuruldu” ifadelerini kulandı.

“Bu Bayrağı Yere Bırakmayız”

FETÖ´ye lanet okuyan Hala Çakır, içlerinin çok yandığını ama bu bayrağı yere bırakmayacaklarını belirterek, bunu yapanlar zannetmesinler ki bu ülkeyi yenerler ifadelerini kullanarak şunları söyledi: “Allah´ından bulsunlar. Başka ne diyeyim. Bu kadar ocağı söndürdüler. Çocukları babasız, kadınları beysiz bıraktılar. Allah ocaklarını yıksın onların da. Her kim yönettiyse Allah onların da başına versin. Çok yandık, yüreğimiz çok yandı. Çok ocaklar yıkıldı. Bunu yapanlar zannetmesinler ki bu ülkeyi yener, bayrağı yerde bırakırız. Anneler ne yiğitler yetiştiriyor. Hiç kendilerine güvenmesinler. Allah ocaklarını yıksın. FETÖ´nün Allah belasını versin. Her yeri virane etti. Bunun dinle bir ilgisi yok. Devletin silahı, devletin tankı devletin askerine vurdu. Bunun dinle alakası yok. Dinsizler ancak bunu yapabilir” diye konuştu.

“Alınan DNA Örnekleri ile Teşhis Edildi”

Şehit Alemdar´ın halası oğlu Fatih Çakır ise, cenazenin  5-6 gün teşhis dilemediğini ve bunun ancak kardeşi ve oğlundan alınan DNA örnekleri ile tespit edilebildiğini ifade eden Çakır şunları söyledi: “O gece dışarıdaydık herkes gibi. Sabah eve giderken haber geldi Meriç ağabeyimiz şehit oldu diye. Kalkıp gittik hemen. 5-6 gün bulamadılar cenazesini. Cuma akşamı olay olmuştu biz bir daha ki hafta Perşembe günü defnedebildik. Teşhis edilemedi. Kardeşinden ve çocuklarından DNA aldılar” dedi.

“Hep Düşmana Karşıydı”

Şehit Alemdar´ın önceki görev yerlerinde, geçen sene Suruç´ta yaralandığını ondan önceki sene ise Kuzey Irak´ta yaralandığını ve bu sefer şehit olduğunu söyleyen Çakır, şunları ifade etti:“Şehidimiz evdeydi. Başbakan´ın herkes göreve gelsin açıklamasıyla evi zaten yakındı hemen özel arabasıyla gitmiş. Orada bir toplantı yapmışlar. Birinci tim çıkmış. Meriç ağabeyimiz ikinci tim komutanıymış. Onları hedef almışlar. Vatan sağ olsun. Şehitlerimizin hepsi bizim. Allah katında rızıklandırıldıklarına inanıyoruz. İşin kötü tarafı Meriç ağabey geçen sene Suruç´ta yaralanmıştı. Ondan önceki sene Kuzey Irak´ta yaralanmıştı. Hep düşmana karşı. Bunlar hep bizim paralarımızla alınan silahlarla yapılan bir şey. Zorumuza giden de o. Hepsinden acı olan o. Belki düşmanla birebir savaşmış olsa insanın bu kadar zoruna gitmez. Taziye hem Gölbaşı´nda hem de evde yapıldı. Bakanımız Efkan Ala geldi. 2-3 gün sonra Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız gelmiş. Hepsi sağ olsunlar ilgilendiler. O sıra şehidin babası da vefat etti. Yoğun bakımdaydı zaten.”