ZİVZER MEDRESESİNE İLGİ YOĞUN

Diyanet İşleri Başkanlığı´nın bu yıl “Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi” sloganıyla düzenlenen Yaz Kur´an Kurslarına şehir merkezlerinde ve köylerde kur´an kurslarına ilginin yoğun olduğu gözlemlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı´nın ve Spor Genel Müdürlüğü´nün yaptığı protokol kapsamında Yaz Kuran Kurslarına devam eden çocuk ve gençlere haftanın belirli günleri spor eğitimi verilecek. Yaz Kur´an Kurslarının aileler ve çocukları için iyilik ve güzelliklere vesile olacak. Özellikle yaz tatilinde çocukların yüce dinimiz İslam´ı, kutsal kitabımız Kur´an-ı Kerim´i ve Peygamberimizin ahlakını öğrenecekler. Kur´an kurslarında sadece Kur´an-ı Kerim´i değil, çocuklara hayatları boyu lazım olacak bilgiler de veriliyor. Kurslarda oluşan sosyal ortamlarda çocukların namaz, Kuran-ı Kerim ve bunun gibi dini bilgileri alırken, İslam´ı yaşamın gereklerinden paylaşma ve yardımlaşma gibi değerlerinide yaşayarak öğreniyorlar. Bu kurslardan biri olan Zivzer Köyü Medresesi´nde ise çocuklara; Kur´an-ı Kerim eğitiminin yanı sıra temel dini bilgileri de öğretiliyor.  Medresede devam eden kurs eğitimleri ile ilgili açıklamada bulunan Medrese Hocası Nizamettin Yarçin: “Medresemiz 3 yıldır kapılarını öğrencilere açmış bulunmakta şuan yaklaşık olarak 50 öğrencimize dini eğitim vermekteyiz.  Bunlardan 20 öğrenci sürekli öğrencilerimizdir geri kalan 30 öğrenci yaz tatili döneminde medresemizi tercih ettiler. Velilere şunları söylemek istiyorum; çocuklarımıza dini eğitim verelim. Çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için dini eğitim şart. Çocuklarına dini eğitim vermeyen bir aile hem bu dünyada hem öbür dünyada bunun vebalini ödeyemez. Ülkemiz için dinimiz için güzel bir neslin yetişmesi için çaba gösteriyoruz. Bu çabamıza ailelerinde desteğini bekliyoruz. Çocuklarımız yaz aylarında boş boş gezeceklerine Kur´an kurslarına gitmelerini ve temel dini derslerini almaları toplumumuz için faydalı olacak. Biz Kur´an kurslarımızda ağırlık olarak kuran derslerini ve hadis derslerini veriyoruz. Bunun yanında çocuklarımızın sosyalleşmesi anlamında çeşitli spor faaliyetleri yapıyoruz. Öğrencilerimiz derslerden sıkılmamaları için çeşitli etkinliklerle derslere karşı istekli olmalarını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Talepten Memnunuz”

Kurslara olan ilginin kendilerini memnun ettiklerini vurgulayan Yarçin, “Geçen seneye göre bu sene Yaz Kur´an kurslarına daha yoğun bir talep ve teveccüh var. Bütün anne babalar tatili fırsat bilip çocuklarını Yaz Kur´an Kurslarına göndersinler. Bu manevi ayda çocuklarımızın Kur´an´la olan barışıklığını devam ettirmemiz gerekiyor. İnşallah her geçen gün bu ilgi daha da artar. Kurslarımızda Kur´an eğitimlerinin dışında iman, ibadet, ahlak ve itikat konularında da bilgilendirmelerde bulunuyorlar. Bu yıl Kur´an kurslarımıza ilgili oldukça büyük. Allah´ın kitabını, dinini öğrenmek için kurslarımıza gelen çocukların, gençlerin heyecanı ve sevinci bizleri de mutlu ediyor” ifadelerine yer verdi.

Tatilimiz Dolu Dolu Geçiyor”

Zivzer Medresesinde eğitim gören Çocuklar, yaz tatillerinin dolu dolu geçirdiklerini ifade ederek şunları söylediler:  “Kur´an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dini içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştiriliyoruz. Günlerimiz çok güzel geçiyor. Burada verilen eğitimlerden çok memnunuz” şeklinde konuştular.